Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επίθεση hackers στους servers του Facebook

*
Η Facebook ανακοίνωσε ότι hackers κατόρθωσαν να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση στους servers του μέσω κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που επηρρέασε περί τους 50 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύουν οι New York Times, επίθεση ανακαλύφθηκε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 και άμεσα ενημερώθηκε το FBI. Με την εν λόγω επίθεση, οι hackers μπόρεσαν να αποκτήσουν τον έλεγχο λογαρισμών, για το λόγω αυτό οι υπεύθυνοι της εταιρείας αποφάσισαν, ως μέτρο πρόληψης, να αποσυνδέσουν αυτόματα περί τους 90 εκατομύρια λογαριασμούς που πιθανό να αποτέλεσαν αντικείμενα της επίθεσης. Σύμφωνα με τον Guy Rosen, αντιπρόεδρο του τμήματος Product Management, η κερκόπορτα που βοήθησε τους hackers προήλθε από αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο video uploading feature, τον Ιούλιο του 2017. Επισήμανε ότι δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής password από κανένα χρήστη και ότι έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα για να κλείσει το κενό ασφαλέιας. Οι έρευνες για το ποιος βρίσκεται πίσω από τις επίθεση βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και κανεις δεν γνωρίζει αν υπήρξε η οποιαδήποτε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*